Carcassonne Tour 10 let Carcassonne

Carcassonne Tour Ústí nad Labem

Pohodová jednodenní akcička pro všechny kdo se rádi zahrají výbornou hru Carcassonne, nebo pro ty kdo ho umí a chtějí si ho zahrát s fajn lidmi.

  • Kdy: neděle 18.března 2012 od 9:30 do cca 16-17 hodin.
  • Kde: Dům dětí a mládeže Ústí nad Labem, Velká hradební 19, vchod zleva z Bělehradské ulice
  • Startovné: 50 Kč, děti do 14 let včetně a lidé v obleku 30 Kč
  • Ceny: deskové hry od firmy MINDOK v hodnotě cca 500 Kč a další pěkné ceny

Propozice a přihlášky

Prezence účastníků od 9:00. Platí standardní propozice a pravidla Carcassonne tour. Přihlášky předem nejsou nutné.

Kontakt na organizátora: tel. 605.580.062, mail mr.bauerr@gmail.com

Doprava

DDM UL se nachází v samém centru města. Nachází se 5 minut pěšky jak z vlakového, tak z autobusového nádraží. V jeho okolí se nachází zastávky Mírové náměstí, Hlavní nádraží ČD, Divadlo, Revoluční, nejblíže jsou tučně uvedené zastávky. Na těch staví trolejbusy 51 až 62 a většina autobusů.


Zobrazit místo DDM UL na větší mapě Červený bod na mapce je DDM, modrá čára je cesta z nádraží, žlutá čára je cesta pro kebab. Žluté body jsou zajímavá stravovací místa v okolí.

Startovné a ceny

Startovné je 50Kč s tím, že děti do 14 let včetně, vojsko a lidé v obleku platí 30 Kč :). Při zápisu každý dostane tatranku a limonádu.

Jako ceny pro vás máme připraveny:

  • Deskové hry od firmy MINDOK, vydavatele Carcassonne v ČR
  • Knihy, mangy a možná nějaké hry (deskové, PC, karetní) z Robova soukromého archivu

Z turnaje lze postoupit do finálového turnaje na festivalu Deskohraní, podrobnosti v pravidlech.

Systém

Švýcarský systém (staví k sobě hráče se stejnými body v turnaji, 4-6 kol (podle počtu hráčů), případně TOP4 vyřazovací pavouk. Kola se budou hrát 1v1 s tím, že každý hráč bude začínat se 3mi kartičkami na ruce a po odehrání si jednu dobere z pytlíku. Startovní dílek je standartní CRFR, hrajeme tedy bez řeky. Platí nejnovější pravidla Carcassonne - za město o dvou dílcích dostáváte 4 body.

Jídlo

V Ústí nad Labem není problém objednat pizzu téměř v jakoukoliv denní dobu - nabízí se například Replay, Pampam, V Krčku. Cestou z nádraží se nachází Burger King, když to vezmete oklikou přes OC Forum tak potkáte fousatého pána z KFC a o kus dále na Mírovém náměstí také McDonald's. O polední pauze také není problém doběhnout pro kebab do blízké restaurace Bella Italia. Proti dovezeným řízkům od maminky nic nemáme, pokud s nimi neumastíte stoly.

Co s sebou

Nepotřebujete nic zvláštního, dokonce ani umět Carcassonne ne (v tom případě přijeďte už v 9:00 na čaj a croissanty - ty si samozřejmě dovezte sami :D). Pokud se chcete přece jen připravit předem, jsou k dispozici pravidla. Pokud máte doma nějakou fajn deskovku a chcete si jí během pauzy nebo po turnaji zahrát, vezměte jí s sebou, čas se určitě najde.

Co vás ještě čeká?

Hraní Carcassonne i s rozšířeními jak oficiálními tak neoficiálními, hraní Munchkina (v případě zájmu turnaj), hraní Tanto Cuore, můžete si zahrát go s Robem (19kyu :/) a můžete také zajít vyměnit nějaké karty do Magic the Gathering o místnost vedle, kde se bude odehrávat turnaj ze série Lesa Pán 6. Po turnaji se nejspíše někteří z nás odeberou do Dobré čajovny, která se nachází blízko nádraží.

Těší se na vás organizátoři Robert "Yuuchigo" Bauer a Zdeněk "SneakyOrk" Špetlík. A pamatujte, že kdo jede v obleku, jde za polovičku :)